Homemade hamburgerbroodje van rösti en kruiden
10 broodjes
20 min bereidingstijd - Wachten: 2 uur
15-20 min in de oven
Wat heb ik nodig:
broodjes
Bereiding:
- Maal de rösti in de keukenmachine fijn (of in 3 porties in de hakmolen van de staafmixer.)
- Strooi een flinke snuf zout in een kom. Voeg de rösti, de bloem, in een kuiltje de gist en rondom de olijfolie, de eieren, de melk en de kruiden toe. Kneed in de keukenmachine of met de mixer tot een soepel deeg.
- Vorm een bol van het deeg en laat onder een schone keukendoek 1 uur rijzen.
- Verdeel het deeg in 10 gelijke porties en vorm er 10 broodjes van. Leg de broodjes op de bakplaat en laat ze weer afgedekt 1 uur rijzen.
- Verwarm de oven voor tot 180 °C. Bak de broodjes in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
Tip: Broodjes over? Vries maar in.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 300 kcal
- 6 g vet waarvan 1 g verzadigd
- 50 g koolhydraten
- 10 g eiwit
- 3 g vezels
- 0,3 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen